Elektra

De pakschuit moet kunnen blijven varen, ook als de Van Rennes petroleummotor (1904) nukken heeft. Daarom heeft het schip een elektromotor. Om daarmee te kunnen varen is een aggregaat nodig. Het bestaande aggregaat was erg sleets geworden. Het startte erg slecht en was daarom te onbetrouwbaar geworden. Bovendien functioneerden de daarbij behorende joysticks niet goed. Er is daarom besloten een nieuw aggregaat aan te schaffen: een viercilinder Mitsubishi diesel van 10 kVA. Deze diesel kan onze twee acculaders van stroom voorzien zodat we nu sneller elektrisch kunnen varen.

Het nieuwe aggregaat

Het vier cilinder Mitsubishi diesel-aggregaat

Het bedieningspaneel met nieuwe joy sticks

Het bedieningspaneel van het nieuwe aggregaat

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.