Biervaart naar De Kaap

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 26/05/2019
09:30 - 17:00

Categorieën


https://hotelnewyork.nl/wp-content/uploads/sites/4/2017/06/hotel_new_york_watertaxi.jpg

Nieuw!

Op zondag 26 mei organiseert de pakschuit Nooit Gedacht een biervaart naar Katendrecht in Rotterdam.

De historische pakschuit vertrekt half tien ’s ochtends vanaf de Hooikade in Delft, tegenover het gebouw Bacinol 2. In verband met de ruimere parkeerruimte bij het bedrijventerrein Leeuwenstein, is ook een opstap aldaar, bij de Abtswoudse brug, mogelijk.
We varen door de industriële zuidrand van Delft, door fraai landelijk gebied, door het historische Overschie (onder de 350 jaar oude Hogebrug), de bedrijvige Spaanse Polder, langs de strafgevangenis De Schie (maar we zijn te traag voor succesvolle ontsnappingen) en de beroemde Van Nellefabriek, in 2014 geplaatst op de Unesco werelderfgoedlijst. Uiteindelijk leggen we aan bij het historische Delfshaven. Onderweg worden koffie en thee geserveerd.

Over de Maas

In Delfshaven wandelen we in een klein kwartiertje naar de plek waarvan we met een watertaxi (de pakschuit mag niet op de Maas) binnen enkele minuten naar het historische Katendrecht (onder Rotterdammers bekend als De Kaap en een zeer gewild uitgaanscentrum met een roerig verleden) vervoerd worden. Daar leggen we ca. 12.20 u aan pal voor de Fenix Food Factory.

Het buitenterras van de Food Factory.

Een uitstekende plaats voor uw lunch, een heerlijk glas bier bij de Kaapse Brouwers in hun proeflokaal met dertig biertaps en eventueel voor uw dagelijkse boodschappen. Neem een tas mee!

Stedentrip Rotterdam, de Fenix Food Factory: bier van de Kaapse Brouwers

Dertig tapbieren bij de Kaapse Brouwers

Ook kunt u kiezen voor een wandeling door nostalgisch Katendrecht, of (over de romantische Rijnhavenbrug) naar Hotel New York.

Om circa kwart over twee wordt de terugtocht aanvaard, eerst weer met de watertaxi, gevolgd door een korte wandeling naar de pakschuit, waarna we rond vijf uur weer bij het uitgangspunt, de Hooikade, zijn. De terugtocht zal opgeluisterd worden met een proeverij van Delftse bieren onder begeleiding van bierhistoricus Aad van der Hoeven.

Samenvatting

09.30    Vertrek vanaf de Hooikade
10.15    Vertrek vanaf Leeuwenstein
12.30    Aankomst in Delfshaven
13.00    Vertrek met de watertaxi
13.10    Aankomst op de Kaap
14.15    Vertrek van de Kaap
14.45    Vertrek uit Delfshaven, onderweg bierproeverij
17.00    Aankomst aan de Hooikade

Prijzen

Biervaart, inclusief koffie, thee, watertaxi en proeverij van Delftse bieren: €42,50.
Reservering is pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag.
Bij minder dan zes deelnemers kan de biervaart niet doorgaan. U krijgt hiervan tijdig bericht en uw inschrijfgeld wordt geretourneerd.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.