Biervaart naar Delfshaven

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 21/05/2017
10:00 - 16:30

Locatie
Hooikade Delft

Categorieën Geen Categorieën


Zondag 21 mei. De biervaart van Delft naar Delfshaven is het evenement voor bierminnende scheepslui en vaarminnende bierdrinkers.

De historische pakschuit Nooit Gedacht vertrekt tien uur ’s ochtends vanaf de Hooikade in Delft, tegenover het gebouw Bacinol 2. In verband met de ruime parkeerruimte aldaar is een opstap ook mogelijk bij het bedrijventerrein Leeuwenstein, bij de Abtswoudse brug.

We varen door de industriële zuidrand van Delft, door fraai landelijk gebied, door het historische Overschie (onder de 350 jaar oude Hogebrug), de bedrijvige Spaanse Polder, langs de strafgevangenis De Schie (maar we zijn te traag voor succesvolle ontsnappingen) en de beroemde Van Nellefabriek, in 2014 geplaatst op de Unesco werelderfgoedlijst. Uiteindelijk leggen we aan bij het historische Delfshaven. Onderweg worden koffie, thee en broodjes geserveerd.

In Delfshaven kan – tijdens een verblijf van circa anderhalf uur –  een bezoek gebracht worden aan de Pelgrimskerk (bekend van de Pilgrim Fathers) of aan de stadsbrouwerij De Pelgrim of er is een kleine wandeling te maken.

In De Pelgrim kan (ten zeerste aangeraden) een rondleiding van de brouwerij gevolgd worden, met bijbehorende uitleg en proeverij. Voor deze bezichtiging geldt een minimum deelname van acht personen.

Om circa twee uur wordt de terugtocht aanvaard, waarna de pakschuit rond half vijf weer bij het uitgangspunt, de Hooikade, is. De terugtocht zal opgeluisterd worden met een proeverij van Delftse bieren onder begeleiding van bierhistoricus Aad van der Hoeven.

 

Samenvatting

10.00    Vertrek vanaf de Hooikade.

10.15    Vertrek vanaf Leeuwenstein

12.30    Aankomst in Delfshaven

13.00    Rondleiding mogelijk in De Pelgrim met bierproeverij

14.00    Vertrek uit Delfshaven, onderweg bierproeverij

16.15    Tussenstop bij Leeuwenstein

16.30    Aankomst aan de Hooikade

Prijzen

Biervaart, inclusief lunch en proeverij van Delftse bieren: €30

Reservering is pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag.

De rondleiding Brouwerij De Pelgrim is NIET inbegrepen. Kosten zijn €10. Dit bedrag betaalt u contant aan de brouwerij op de dag van de biervaart. Omdat een minimum deelname van acht personen geldt, vragen we u bij de reservering (onder Opmerkingen) te vermelden of u De Pelgrim wilt bezoeken.

Bij minder dan zes deelnemers kan de biervaart niet doorgaan. U krijgt hiervan tijdig bericht en uw inschrijfgeld wordt geretourneerd.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.