Biervaart naar Delfshaven

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 11/08/2018
10:00 - 16:30

Locatie
Hooikade Delft

Categorieën


Op 11 augustus organiseert de pakschuit Nooit Gedacht een biervaart naar het historische Delfshaven.

De historische pakschuit vertrekt tien uur ’s ochtends vanaf de Hooikade in Delft, tegenover het gebouw Bacinol 2. In verband met de ruimere parkeerruimte bij het bedrijventerrein Leeuwenstein, is ook een opstap aldaar, bij de Abtswoudse brug, mogelijk.
We varen door de industriële zuidrand van Delft, door fraai landelijk gebied, door het historische Overschie (onder de 350 jaar oude Hogebrug), de bedrijvige Spaanse Polder, langs de strafgevangenis De Schie (maar we zijn te traag voor succesvolle ontsnappingen) en de beroemde Van Nellefabriek, in 2014 geplaatst op de Unesco werelderfgoedlijst. Uiteindelijk leggen we aan bij het historische Delfshaven. Onderweg worden koffie, thee en broodjes geserveerd.
In Delfshaven kan – tijdens een verblijf van circa anderhalf uur –  ook een bezoek gebracht worden aan de Pelgrimskerk (bekend van de Pilgrim Fathers) of aan de stadsbrouwerij De Pelgrim of er is een kleine wandeling te maken. In De Pelgrim kan (ten zeerste aangeraden) een rondleiding van de brouwerij gevolgd worden, met bijbehorende uitleg en proeverij. Voor deze bezichtiging geldt een minimum deelname van acht personen.

Om circa twee uur wordt de terugtocht aanvaard, waarna de pakschuit rond half vijf weer bij het uitgangspunt, de Hooikade, is. De terugtocht zal opgeluisterd worden met een proeverij van Delftse bieren onder begeleiding van bierhistoricus Aad van der Hoeven.

Samenvatting

10.00    Vertrek vanaf de Hooikade.
10.15    Vertrek vanaf Leeuwenstein
12.30    Aankomst in Delfshaven
13.00    Rondleiding mogelijk in De Pelgrim met bierproeverij
14.00    Vertrek uit Delfshaven, onderweg bierproeverij
16.15    Tussenstop bij Leeuwenstein
16.30    Aankomst aan de Hooikade

Prijzen

Biervaart, inclusief lunch en proeverij van Delftse bieren: €30.
Biervaart, inclusief lunch, proeverij van Delftse bieren en rondleiding Brouwerij De Pelgrim: €40. Voor de rondleiding is er een minimaal aantal deelnemers van acht personen.

Reservering is pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag.
Bij minder dan zes deelnemers kan de biervaart niet doorgaan. U krijgt hiervan tijdig bericht en uw inschrijfgeld wordt geretourneerd.

Reserveer hieronder svp de door u gewenste biervaart, of een combinatie daarvan, voor het juiste aantal personen. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een combinatie van 2 personen biervaart met 3 personen biervaart + rondleiding.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.