Biervaart naar Schiedam

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 27/05/2018
10:00 - 17:00

Locatie
Hooikade Delft

Categorieën


Varen naar Schiedam voor bier en jenever

Jenevermuseum (biervaart)

Schiedam

Schiedam is de jeneverhoofdstad van Nederland. Hier is uiteraard ook het Jenevermuseum gevestigd in een fraai pand, een oude branderij/stokerij, aan de even fraaie Lange Haven.
Maar jenever is niet de enige drank die in Schiedam verkocht wordt, ook bier neemt er een belangrijke plaats in. Bijvoorbeeld in Tapperij Het Weeshuis, om de hoek bij het Jenevermuseum. Hier wordt, naast jenever, een ruime keus aan tapbieren geschonken, in een gezellige sfeer, binnen of buiten op het ruime terras.
Schiedam heeft uiteraard meer te bieden dan alleen drank. Het heeft een gezellige en fraaie binnenstad, waar je heerlijk kunt ronddwalen of een (ander) terras bezoeken, bijvoorbeeld aan de Oude Markt, bij het karakteristieke oude stadhuis. Of bezoek het Stedelijk Museum, allemaal op loopafstand van de Lange Haven.

Biervaart

De pakschuit Nooit Gedacht organiseert in de Week van het Nederlandse Bier, op zondag 27 mei, een biervaart naar Schiedam, in samenwerking met bierhistoricus Aad van der Hoeven. We vertrekken om 10.00 u vanaf de Hooikade in Delft. Dit is ca. vijf minuten wandelen vanaf Station Delft en er is gratis parkeergelegenheid op ca. drie minuten afstand. We varen over de Schie naar Schiedam. Onderweg krijgt u koffie, thee en een lunchpakket aangeboden. We leggen circa 12.15 u aan in de Lange Haven, vlakbij het Jenevermuseum en vanaf daar heeft u de keus: een bezoek aan het Jenevermuseum, of loop mee met de organisatie naar Tapperij Het Weeshuis met zijn ruime keuze aan bieren. Of bezoek op eigen gelegenheid de gezellige binnenstad.

 

In het Jenevermuseum is bij voldoende belangstelling de mogelijkheid voor een rondleiding en/of proeverij. Na boeking zal naar de belangstelling hiervoor gevraagd worden.
Om 15.00 u vangen we de terugreis aan, over de Schie naar de Hooikade in Delft, waar we ca. 17.00 u verwachten aan te komen. Op deze terugtocht verzorgt bierhistoricus Aad van der Hoeven een proeverij van verschillende van zijn bieren, met bijbehorende uitleg.

De biervaarten zijn altijd uiterst gezellige en plezierige tochten. Wij hopen u aan boord te mogen verwelkomen.

Samenvatting

  • 10.00    Vertrek vanaf de Hooikade, onderweg koffie/thee en lunch
  • 12.15    Aankomst in Schiedam
  • 15.00    Vertrek uit Schiedam, onderweg bierproeverij
  • 17.00    Aankomst aan de Hooikade

LET OP: RESERVEREN KAN ALLEEN VIA DE RESERVERINGSKNOP HIERONDER

Prijzen

  • Biervaart, inclusief lunch en proeverij van Delftse bieren: €30
  • Reservering is pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag.
  • Bij minder dan zes deelnemers kan de biervaart niet doorgaan. U krijgt hiervan tijdig bericht en uw inschrijfgeld wordt geretourneerd.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.