Binnenkijken bij woonschip De Zwerver

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 13/06/2015
13:00 - 16:30

Locatie
Bacinol

Categorieën Geen Categorieën


zwerver-slide

Altijd al eens een woonschip van binnen willen zien? Binnenkort wordt in Delft begonnen met de restauratie van het oudste woon-/atelierschip van Nederland. Als enige bieden wij de mogelijkheid De Zwerver te bezoeken. Een exclusief vaartochtje met de Nooit Gedacht brengt u naar de Delftse scheepswerf Bocxe waar u het prachtige interieur kunt bewonderen van dit unieke schip.

De kunstenaar Wijnand Otto Jan Nieuwenkamp (1874 – 1950) wilde mobiel zijn en zwervend kunnen wonen en werken. Hij liet in 1900 een rechthoekige woonboot bouwen die in 1902 werd voorzien van een scheepskop en –kont. De schoonheid van deze woonboot zit vooral van binnen. Je waant je in een prachtig gedecoreerd historisch pand. Het oorspronkelijke interieur is nog steeds intact. De Zwerver is sinds 2011 eigendom van een stichting. In 2014 is het schip officieel erkend als Varend Monument maar na ruim een eeuw is een uitgebreide en zorgvuldige restauratie nodig. De stichting werft fondsen en heeft kunnen besluiten dat de restauratie zal plaatsvinden bij de werf van Bocxe (waar overigens ook het ijzerwerk van onze pakschuit is gerestaureerd)

Op zaterdagmiddag 13 juni vindt een bezoektocht plaats.

De kosten bedragen 12.50 euro, waarvan 5 euro voor het restauratieproject. Reservering is definitief als de betaling binnen is.

Vertrek om 13.00 uur van de Hooikade bij Bacinol 2 in Delft (13.15 Leeuwenstein aan het Rijn-Schiekanaal: gratis parkeergelegenheid). Aan boord van De Zwerver zal uitleg worden gegeven door Bart Vermeer, projectleider van de restauratie. Rond 16.30 zijn we weer terug in Delft.

Reserveren

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Reacties zijn gesloten.